• DOMŮ
  • ZPRÁVY
    • Kariéra
    • Reportáže
    • Doprava
    • Pozvánky
    • Novinky
    • Kultura
    • Zdravotnictví
    • Životní prostředí
  • ARCHIV PDF
    • Elektronické verze
  • NOVINY
  • INZERCE
Noviny kraje Vysočina
  • DOMŮ
  • ZPRÁVY
    • Kariéra
    • Reportáže
    • Doprava
    • Pozvánky
    • Novinky
    • Kultura
    • Zdravotnictví
    • Životní prostředí
  • ARCHIV PDF
    • Elektronické verze
  • NOVINY
  • INZERCE
Home » Školství » Odstartoval třetí ročník Gastroakademie
Školství

Odstartoval třetí ročník Gastroakademie

Eva Fruhwirtová 24.10.2018 Leave a Comment 278 Views

Šest restaurací a čtyři hotelové školy v kraji se zapojily do dalšího ročníku Gastroakademie Kraje Vysočina.  Každá z restaurací nabízí žákům kromě standardního praktického vyučování také nadstavbu ve formě vzdělávání v oblasti, na kterou se restaurace zaměřuje, co ji charakterizuje.Žáci se tak mohou seznámit se zpracování sladkovodních ryb, zvěřiny a drůbeže, přípravy polévek a netradičních příloh nebo nahlédnout do specifik jihoamerické kuchyně. Velkou přidanou hodnotou je možnost během jednoho školního roku poznat práci v různých restauracích. „Smyslem projektu je zvýšit kvalitu odborného vzdělávání v gastronomických oborech, využít potenciál kvality poskytovaných služeb vybraných restaurací, zlepšit spolupráci mezi školami a jejich zřizovatelem a pomoci k tomu, aby absolventi zejména oboru kuchař-číšník zůstávali i po vyučení v oboru,” popisuje Jana Fialová (ČSSD), radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu.

 

Nové techniky vaření v praxi

Kraj Vysočina každoročně pořizuje pro každého žáka Gastroakademie oblečení a náčiní, účastníkům projektu přispívá na ubytování a cestovné v případě, že místo praxe je odlišné od místa bydliště. Dalšími aktivitami projektu je pak vzdělávaní pedagogických pracovníků, společné vzdělávání žáků, pedagogů a kuchařů z restaurací, opět s cílem společně se dozvědět a v praxi si vyzkoušet například nové techniky vaření.

 

 

Gastroakademie otevírá cestu k dalším prestižním soutěžím

Vyvrcholením projektu je účast žáků v celostátních i mezinárodních kuchařských soutěžích.  Někteří se například zúčastnili letošního finále soutěže Kulinářské umění Young Chef 2018. Jde o soutěž pro mladé talentované studenty, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii. Mladí zástupci Vysočiny vařili pod bedlivým dohledem špičkových českých kuchařů v roli porotců.  Ve finálovém večeru vařilo dvanáct nejlepších, z toho tři mladí kuchaři byli právě z Vysočiny.

Eva Fruhwirtová

Foto: Jaroslav Loskot

 

Nejnovější příspěvky

  • V krajském domově pro seniory v Jihlavě vzniká mateřská škola
  • Jarní prázdniny budou na Vysočině příští rok dříve. Kvůli biatlonu
  • Na opravy krajských silnic půjde letos více než miliarda
  • V dubnu budou vybraná sportoviště zdarma
  • Sportovci z Vysočiny přivezli rovnou šest zlatých medailí

Archivy

  • Únor 2023
  • Leden 2023
  • Prosinec 2022
  • Listopad 2022
  • Říjen 2022
  • Září 2022
  • Srpen 2022
  • Červen 2022
  • Květen 2022
  • Březen 2022
  • Únor 2022
  • Leden 2022
  • Prosinec 2021
  • Listopad 2021
  • Říjen 2021
  • Září 2021
  • Srpen 2021
  • Červen 2021
  • Květen 2021
  • Duben 2021
  • Březen 2021
  • Únor 2021
  • Leden 2021
  • Prosinec 2020
  • Listopad 2020
  • Říjen 2020
  • Září 2020
  • Srpen 2020
  • Červen 2020
  • Květen 2020
  • Duben 2020
  • Březen 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Prosinec 2019
  • Listopad 2019
  • Říjen 2019
  • Září 2019
  • Srpen 2019
  • Červen 2019
  • Květen 2019
  • Duben 2019
  • Březen 2019
  • Únor 2019
  • Leden 2019
  • Prosinec 2018
  • Listopad 2018
  • Říjen 2018
  • Září 2018
  • Srpen 2018
  • Červenec 2018
  • Červen 2018
  • Květen 2018
  • Duben 2018
  • Březen 2018
  • Únor 2018
  • Leden 2018
  • Prosinec 2017
  • Listopad 2017
  • Říjen 2017

Rubriky

  • Doprava
  • Kariéra
  • Kultura
  • Nezařazené
  • Novinky
  • Pozvánky
  • Reportáže
  • Školství
  • Sociální oblast
  • Videoreportáž
  • Zdravotnictví
  • Životní prostředí
© Copyright 2017 - Noviny kraje Vysočina | Design by: www.skacelmilos.cz