• DOMŮ
  • ZPRÁVY
    • Kariéra
    • Reportáže
    • Doprava
    • Pozvánky
    • Novinky
    • Kultura
    • Zdravotnictví
    • Životní prostředí
  • ARCHIV PDF
    • Elektronické verze
  • NOVINY
  • INZERCE
Noviny kraje Vysočina
  • DOMŮ
  • ZPRÁVY
    • Kariéra
    • Reportáže
    • Doprava
    • Pozvánky
    • Novinky
    • Kultura
    • Zdravotnictví
    • Životní prostředí
  • ARCHIV PDF
    • Elektronické verze
  • NOVINY
  • INZERCE
Home » Nezařazené » TŘI OTÁZKY PRO PHILIPPA MILLA
Nezařazené

TŘI OTÁZKY PRO PHILIPPA MILLA

Eva Fruhwirtová 22.11.2021 mill, rozhovor Leave a Comment 170 Views

Českého finále mezinárodní gastronomické soutěže žáků středních škol Trophée Mille, která se konala v sobotu 6. listopadu v Jihlavě, se osobně zúčastnil prezident soutěže a vyhlášený francouzský šéfkuchař a držitel dvou michelinských hvězd Philippe Mille.

V České republice jste už po páté a můžete tak porovnávat výkony mladých budoucích kuchařů. Když jste se jim díval pod ruce, na co jste myslel?

Máte pravdu, za těch několik let mohu určitým způsobem porovnávat. Studenti kuchařských oborů, se kterými jsem se setkal, jsou rok od roku větší profesionálové. Mají uspořádanější způsob práce. Líbí se mi, že vnímají suroviny, se kterými pracují a jsou si jich vědomi. Cítím u nich poctivou práci, kterou na nich odvedli jejich učitelé. A za to jim patří velké poděkování a gratulace.

Odborná porota vybrala vítězný tým, který bude Českou republiku reprezentovat na mezinárodním finále kuchařské soutěže Trophée Mille International ve Francii. Co to pro ně může znamenat?

Tito mladí lidé si budou moci lépe uvědomit svoji hodnotu a také hodnotu své profese, kterou si zvolili. V mezinárodním srovnání zjistí, v čem jsou dobří a kde je potřeba ještě zabrat a co udělat pro to, aby mohli dělat další pokroky. Budou se porovnávat s dalšími skvělými týmy a setkají se s porotou, která tam není od toho, aby je nějak setřela, ale právě aby s nimi mluvila jako rovný s rovným. To je cesta, která je v jejich profesi posune mnohem dál.

Jak byste si vy osobně poradil se surovinami, které měli soutěžící k dispozici při národním finále gastrosoutěže v Jihlavě?

Vepřové maso bylo velmi kvalitní, takže bych určitě zvolil pečeni. Tu bych nakrájel na drobné řezy a udělal z nich roládu. Použil bych sezónní zeleninu, nabízí se dýně i lesní houby. Zajímavý je také rakytník pro svou typickou kyselost. Dává prostor pro kreativitu.

Eva Fruhwirtová

Nejnovější příspěvky

  • V krajském domově pro seniory v Jihlavě vzniká mateřská škola
  • Jarní prázdniny budou na Vysočině příští rok dříve. Kvůli biatlonu
  • Na opravy krajských silnic půjde letos více než miliarda
  • V dubnu budou vybraná sportoviště zdarma
  • Sportovci z Vysočiny přivezli rovnou šest zlatých medailí

Archivy

  • Únor 2023
  • Leden 2023
  • Prosinec 2022
  • Listopad 2022
  • Říjen 2022
  • Září 2022
  • Srpen 2022
  • Červen 2022
  • Květen 2022
  • Březen 2022
  • Únor 2022
  • Leden 2022
  • Prosinec 2021
  • Listopad 2021
  • Říjen 2021
  • Září 2021
  • Srpen 2021
  • Červen 2021
  • Květen 2021
  • Duben 2021
  • Březen 2021
  • Únor 2021
  • Leden 2021
  • Prosinec 2020
  • Listopad 2020
  • Říjen 2020
  • Září 2020
  • Srpen 2020
  • Červen 2020
  • Květen 2020
  • Duben 2020
  • Březen 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Prosinec 2019
  • Listopad 2019
  • Říjen 2019
  • Září 2019
  • Srpen 2019
  • Červen 2019
  • Květen 2019
  • Duben 2019
  • Březen 2019
  • Únor 2019
  • Leden 2019
  • Prosinec 2018
  • Listopad 2018
  • Říjen 2018
  • Září 2018
  • Srpen 2018
  • Červenec 2018
  • Červen 2018
  • Květen 2018
  • Duben 2018
  • Březen 2018
  • Únor 2018
  • Leden 2018
  • Prosinec 2017
  • Listopad 2017
  • Říjen 2017

Rubriky

  • Doprava
  • Kariéra
  • Kultura
  • Nezařazené
  • Novinky
  • Pozvánky
  • Reportáže
  • Školství
  • Sociální oblast
  • Videoreportáž
  • Zdravotnictví
  • Životní prostředí
© Copyright 2017 - Noviny kraje Vysočina | Design by: www.skacelmilos.cz