V soutěži Regionální potravina získalo ocenění celkem osm výrobků z Kraje Vysočina. Ocenění si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v sobotu 13. září na Přibyslavských slavnostech a Mlékárenském dni v Přibyslavi.
„Letošní ročník byl rekordní. Třicet regionálních producentů přihlásilo celkem 132 produktů. Ocenění mají právo příští čtyři roky používat značku Regionální potravina,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast lesního a vodního hospodářství, zemědělství a životního prostředí Pavel Řehoř (ANO 2011).
Ocenění v kategorií masné výrobky získala mohelenská pečená paštika z Jatek Mohelno a marinovaná kuřecí prsa z Farmy rodiny Němcovy. Mezi sýry uspěl čerstvý kozí sýr s česnekem z Farmy Vlčí Hory u Humpolce. V kategorii mléčných výrobků se oceněním může pyšnit kefírové mléko ze Zdravé farmy. Dále uspěla Honzova buchta s tvarohem Pekařství Malena, pivo Chotěboř Prémium z Pivovaru Chotěboř, koktejlové rajče Oliver z farmy v Kožichovicích a medovicový med z Medárny Hrádek.
„Oceňování regionálních potravin vnímáme jako důležitou podporu vysočinských výrobců, kteří dávají práci lidem v našem kraji a přispívají k zachování tradiční výroby. Vysočina má co nabídnout – kvalitní, originální a poctivě vyrobené potraviny. Všem oceněným upřímně gratuluji,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO 2011).