Výrobci potravin z Vysočiny se mohou opět ucházet o udělení prestižní značky Regionální potravina. Do 11. ročníku stejnojmenné soutěže se mohou hlásit všichni výrobci potravin z Vysočiny, kteří mají do 250 zaměstnanců. „Přihlášky na předepsaných tiskopisech pro rok 2020 přijímáme do 16. dubna. Současně si dovolujeme upozornit, že vlivem epidemie může docházet k posunu termínů,“ informoval ředitel Okresní agrární komory Třebíč Karel Coufal.
Regionální potravina, která se uděluje od roku 2010 s cílem podpořit místní výrobce potravin, se vyhlašuje jednou ročně v každém ze třinácti krajů Česka. Soutěží se v devíti kategoriích, v každé může zvítězit pouze jeden výrobek. Bližší informace, přihlášky a metodiku pro letošní rok naleznete na webu regionalnipotravina.cz.