Opravy stravovacího provozu Nemocnice Jihlava jsou ze dvou třetin hotové. Příští rok už budou kuchaři vařit v nové moderní kuchyni.
„Díky rozsáhlé rekonstrukci, která začala před dvěma lety, bude možné zvýšit kapacitu připravených jídel ze zhruba patnácti set na téměř dva tisíce. Změnu v komfortu zaznamenají i strávníci,“ říká radní Karel Janoušek (ODS+STO), který má v gesci krajský majetek.
Aktuálně se opravuje zbylá část pavilonu, kde jsou šatny pro personál. V samotném gastroprovozu se nyní modernizují prostory, kde se vaří specializované diety. Během rekonstrukce nebyla ani na jeden den kuchyně uzavřena, práce probíhají za provozu. Jedná se o logisticky nejnáročnější akci, kterou kdy ve své historii Kraj Vysočina ve zdravotnických zařízeních realizoval.
Nový stravovací provoz vyjde na 293 milionů korun bez DPH. Z toho 80 milionů připadne na pořízení kompletně nových gastrotechnologií. Opravy financuje ze svého rozpočtu zřizovatel nemocnice Kraj Vysočina.
Eva Fruhwirtová