Mátový sirup Ivy Navrkalové z Třebíče, broskvový jogurt s chia vyráběný v družstvu Agromilk na Havlíčkobrodsku nebo pečená krkovice na kmíně z řeznictví Stejskal. Tito výrobci společně s dalšími pěti získali ocenění Regionální potravina Kraje Vysočina. „Letos se přihlásilo dvacet čtyři producentů se sto čtyřmi výrobky,“ informoval krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Pavel Hájek (STAN+SNK ED), který byl jedním ze členů hodnotitelské komise. Slavnostní vyhlášení a představení nových výrobků se uskuteční v Přibyslavi 9. září na Přibyslavských slavnostech a tradičním Mlékárenském dni. Přijede sem i Karel Jonák, který vyrábí v Petrávči u Velkého Meziříčí kmínový olej. „Ocenění Regionální potravina jsme pro kmínový olej už jednou dostali. Nesmírně mě těší, že se nám ho nyní podařilo obhájit,“ říká Karel Jonák a dodává, že i díky tomuto ocenění se daří lépe propagovat produkty z Vysočiny po celé České republice. Kmín totiž pěstují právě na Vysočině.
EVA FRUHWIRTOVÁ
Potěšte své chuťové pohárky kvalitními výrobky. Vyberte si na www.regionalnipotravina.cz