Improvizovaná kuchyň uprostřed nákupní pasáže, časomíra a začínající kuchaři, kterým pod rukama vznikají ta nejlepší jídla. Už v sobotu 2. listopadu se lidé mohou těšit na pátý ročník Gurmet dne s Krajem Vysočina, jehož součástí bude české finále prestižní soutěže žáků středních škol Trophée Mille. Dvojice mladých kuchařů z celé České republiky se v nákupním centru CityPark v Jihlavě utkají o finálovou účast ve francouzské Remeši.
V CityParku se představí šest dvojic, vždy chlapec a dívka. Jejich úkolem bude v časovém limitu vytvořit slaný a sladký pokrm. Při přípravě musí využít vybrané lokální suroviny z Vysočiny. Dvojici doprovází školitel, který jim může slovně radit. V porotě zasednou české kuchařské hvězdy a také francouzský michelinský šéfkuchař Philippe Mille. Součástí bude hudební doprovodný program, moderování se ujme En.dru.
PŘEHLED VÍTĚZŮ
2019 – Hana Klátová a Vojtěch Hlous/ Labská SOŠ a SOU Pardubice
2021 – Věra Schusterová a Martin Havlíček/ Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod
2022 – Tereza Urbánková a David Lukačko/ OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
2023 – Eliška Havlíčková a Tomáš Petera/ Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga, Žďár nad Sázavou