• DOMŮ
  • ZPRÁVY
    • Kariéra
    • Reportáže
    • Doprava
    • Pozvánky
    • Novinky
    • Kultura
    • Zdravotnictví
    • Životní prostředí
  • ARCHIV PDF
    • Elektronické verze
  • NOVINY
  • INZERCE
Noviny kraje Vysočina
  • DOMŮ
  • ZPRÁVY
    • Kariéra
    • Reportáže
    • Doprava
    • Pozvánky
    • Novinky
    • Kultura
    • Zdravotnictví
    • Životní prostředí
  • ARCHIV PDF
    • Elektronické verze
  • NOVINY
  • INZERCE
Home » Nezařazené » Vítězné recepty soutěže Kuchař Junior 2020
Nezařazené

Vítězné recepty soutěže Kuchař Junior 2020

Monika Brothánková 7.3.2020 Kuchař Junior 2020, Recepty Leave a Comment 335 Views

Obchodní akademie a Hotelová škola v Havlíčkově Brodě hostila soutěž Kuchař Junior 2020. Nejlepší hlavní chod – pečený kuřecí supreme s bramborovým pyré s lanýžovým máslem, mrkvovým pyré, glazovanou zeleninou, žampiony a smetanovou omáčkou za 45 minut uvařila Tereza Pekařová ze SOŠ a SOU obchodu a služeb z Chrudimi.

Pečený kuřecí supreme, bramborové pyré s lanýžovým máslem, mrkvové pyré, glazovaná zelenina, žampiony, smetanová omáčka

Suroviny na 4 porce:

  • 4ks         Kuřecí supreme        
  • 250g      brambory
  • 10g         lanýžové máslo
  • 2dl          smetana
  • 1dl          mléka
  • 70g         baby kukuřice
  • 100g      baby karotka
  • 30g         lusky cukrového hrášku pouze ochutit a ohřát
  • 54g         hnědé žampiony
  • 100g      červená cibule
  • 77g         brokolice
  • 140g      máslo
  • 20g         cukr
  • 200g      mrkev
  • 3dl          kuřecí vývar
  • 1dl          bíle víno
  • Mletý kmín
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián
  • Rozmarýn
  • Šťáva z půlky limety
  • Výhonky slunečnice a ředkvičky             

Kuřecí supreme

Kuřecí supreme očistíme, maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji ze všech stran. Supreme vložíme na plech, přidáme máslo a čerstvý tymián,  v konvektomatu dopečeme při 200°C asi 10 minut.

Smetanová omáčka

Červenou cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme na másle. Do růžova orestovanou cibuli zalijeme bílým vínem a redukujeme. Přidáme nasekaný tymián, podlijeme kuřecím vývarem a znovu zredukujeme. Přilijeme smetanu, necháme zredukovat, přecedíme a omáčku vyšleháme tyčovým mixérem. Dochutíme solí.

Bramborové pyré s lanýžovým máslem

Brambory uvaříme, rozmačkáme, přidáme máslo, smetanu, mléko a vyšleháme. Do hotového pyré vmícháme lanýžové máslo, dochutíme solí.

Mrkvové pyré

Mrkev uvaříme, rozmixujeme s máslem, smetanou a čerstvým rozmarýnem. Dochutíme solí.

Glazovaná zelenina

Zeleninu zblanšírujeme, necháme zkaramelizovat cukr, přidáme máslo, podlijeme vývarem a šťávou z limety. Vložíme zeleninu – brokolici, baby kukuřici a baby karotku. Glazujeme, dochutíme solí, pepřem.

Restované žampiony s cukrovým hráškem

Na másle orestujeme hnědé žampiony spolu s lusky cukrového hrášku, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Při servírování dozdobíme výhonky slunečnice a ředkvičky, dochucenými solí a olivovým olejem.

Tartar a rolka z červené řepy, majonéza z kešu ořechů

Suroviny na 4 porce:

Tartar

  • 100g      Červená řepa
  •   40g       Jablko zelené
  •     5g       Křen čerstvý
  •    40g      Zakysaná smetan
  •    6 ks     Mátové listy
  •                 Sůl, pepř, šťáva z půlky citronu

Rolka

  • 8g           Řepa na plátky
  • 20g         Gorgonzola
  • 40g         Tvaroh
  • 2g           Balsamico
  •                 Olej petrželový, sůl, pepř

Majonéza z kešu ořechů

  • 80g         Kešu ořechy nesolené
  • 5 cl         Kuřecí vývar
  •                 Šťáva z půlky citronu
  •                 Sůl, pepř, balsamico, petržel
  • Toastový chléb
  • Výhonky červené řepy a ředkvičky

Řepu uvaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky spolu s jablkem, nastrouháme čerstvý křen, přidáme pokrájené lístky máty. Promícháme, zakápneme citrónem. Přidáme zakysanou smetanu, dochutíme solí a pepřem. Necháme odležet. Plátky řepy marinujeme balsamicem a petrželovým olejem, dochutíme solí a pepřem. Gorgonzolu vyšleháme s tvarohem, dle potřeby dochutíme solí. Řepu plníme šlehanou směsí a zavineme do tvaru rolek. Do robota se sekacími noži vložíme předem namočené nesolené kešu ořechy, přilijeme kuřecí vývar, přidáme sůl, citronovou šťávu a rozmixujeme. Vykrájíme toasty do požadovaných tvarů a opékáme na pánvi. Rozmixujeme bílý toastový chléb s petrželí. Naservírujeme na talíř, doplníme výhonky a zakápneme balsamicem.

Nejnovější příspěvky

  • Na Vysočině se letos naposledy mění jízdní řády autobusů
  • Martin Kukla: Investice do budoucnosti, která nás spojuje
  • Miliardy půjdou letos do krajských silnic
  • Největší investice Kraje Vysočina
  • Podpora hasičům z kraje

Archivy

  • Duben 2025
  • Březen 2025
  • Únor 2025
  • Leden 2025
  • Prosinec 2024
  • Listopad 2024
  • Říjen 2024
  • Září 2024
  • Srpen 2024
  • Červen 2024
  • Květen 2024
  • Duben 2024
  • Březen 2024
  • Únor 2024
  • Leden 2024
  • Prosinec 2023
  • Listopad 2023
  • Říjen 2023
  • Srpen 2023
  • Červen 2023
  • Květen 2023
  • Březen 2023
  • Únor 2023
  • Leden 2023
  • Prosinec 2022
  • Listopad 2022
  • Říjen 2022
  • Září 2022
  • Srpen 2022
  • Červen 2022
  • Květen 2022
  • Březen 2022
  • Únor 2022
  • Leden 2022
  • Prosinec 2021
  • Listopad 2021
  • Říjen 2021
  • Září 2021
  • Srpen 2021
  • Červen 2021
  • Květen 2021
  • Duben 2021
  • Březen 2021
  • Únor 2021
  • Leden 2021
  • Prosinec 2020
  • Listopad 2020
  • Říjen 2020
  • Září 2020
  • Srpen 2020
  • Červen 2020
  • Květen 2020
  • Duben 2020
  • Březen 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Prosinec 2019
  • Listopad 2019
  • Říjen 2019
  • Září 2019
  • Srpen 2019
  • Červen 2019
  • Květen 2019
  • Duben 2019
  • Březen 2019
  • Únor 2019
  • Leden 2019
  • Prosinec 2018
  • Listopad 2018
  • Říjen 2018
  • Září 2018
  • Srpen 2018
  • Červenec 2018
  • Červen 2018
  • Květen 2018
  • Duben 2018
  • Březen 2018
  • Únor 2018
  • Leden 2018
  • Prosinec 2017
  • Listopad 2017
  • Říjen 2017

Rubriky

  • Doprava
  • Kariéra
  • Kultura
  • Nezařazené
  • Novinky
  • Pozvánky
  • Reportáže
  • Školství
  • Sociální oblast
  • Videoreportáž
  • Zdravotnictví
  • Životní prostředí
© Copyright 2017 - Noviny kraje Vysočina | Design by: www.skacelmilos.cz