Kožichovické jahody, kozí vanilkové mléko, třebíčská slanina nebo pivo Harrach. Ocenění Regionální potravina v Kraji Vysočina získalo devět potravinářských výrobků. Ochutnat také můžete Pikárecké preclíky nebo čerst-
vý sýr s medvědím česnekem od Dagmar Řezníkové. O tuto prestižní značku, kterou uděluje odborná komise, usilovalo letos na Vysočině šedesát pět produktů. „Aktuálně je nositelem značky Regionální potravina téměř devadesátka vysočinských výrobků. Dělají dobré jméno nejen svým výrobcům, ale i našemu regionu,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast životního prostředí a zemědělství Pavel Hájek (STAN +SNK ED). Přehled všech výrobků z Vysočiny oceněných jako Regionální potravina najdete na webu regionalnipotravina.cz. Splňují ty nejpřísnější požadavky na kvalitu potravin.
Eva Fruhwirtová