• DOMŮ
  • ZPRÁVY
    • Kariéra
    • Reportáže
    • Doprava
    • Pozvánky
    • Novinky
    • Kultura
    • Zdravotnictví
    • Životní prostředí
  • ARCHIV PDF
    • Elektronické verze
  • NOVINY
  • INZERCE
Noviny kraje Vysočina
  • DOMŮ
  • ZPRÁVY
    • Kariéra
    • Reportáže
    • Doprava
    • Pozvánky
    • Novinky
    • Kultura
    • Zdravotnictví
    • Životní prostředí
  • ARCHIV PDF
    • Elektronické verze
  • NOVINY
  • INZERCE
Home » Reportáže » Studenti vařili o postup do mezinárodního kola Trophée Mille
ReportážeŠkolstvíVideoreportáž

Studenti vařili o postup do mezinárodního kola Trophée Mille

Monika Brothánková 17.11.2019 Citypark Jihlava, gastroobory, Jihlava, kuchařská soutěž, soutěž Trophée Mille Česká republika Leave a Comment 328 Views
Osm dvoučlenných týmů ze středních hotelových škol z celé republiky ukázalo, jak dobře umí vařit, a vykouzlilo nejen oku lahodící hlavní chod a moučník, které se musely skládat z králičího hřbetu, brambor, farmářského tvarohu a medu z Vysočiny.

Přímo v pasáži Cityparku vznikla čtyři plnohodnotná kuchařská studia, a tak se kolem- jdoucí mohli budoucím profesionálním kuchařům dívat pod ruce. První ročník českého kola soutěže Trophée Mille ovládli Hana Klátová a Vojtěch Hlous  z Labské střední odborné školy a  Středního  odborného  učiliště Pardubice, kteří získali putovní Millovu trofej a v březnu 2020 se představí ve francouzské Remeši. Za Vysočinu si skvěle vedli Barbora Šiplová a Ondřej Brtník ze SOŠ a SOU Třešť, kteří získali ocenění za týmovou spolupráci, a speciální cenu za moučník udělila porota Michaele Batelkové a Marinu Miličevičovi ze Střední školy obchodní a služeb SČMSD ze Žďáru nad Sázavou. „Během dne se tady vystřídala tisícovka návštěvníků a sou- těžící se museli vyrovnat s tím, že vaří také pro zážitek veřejnosti. Nicméně, jak jsem se díval na jejich naservírované talíře, všichni se s tím poprali skvěle,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek (nez. za ČSSD), který na závěr celého dne spolu s krajskou radní Janou Fialovou a náměstkyní Janou Fischerovou předával vítězům originální skleněné ceny z přibyslavské sklárny Valner Glass.

Ke gratulantům se přidal sám šéfkuchař a majitel dvou michelinských hvězd Philippe Mille. Nejenže se uvolil uskutečnit první národní kolo mimo domácí Francii na Vysočině, ale zároveň se této velké události mezinárodního formátu v Jihlavě účastnil. „Je opravdu obtížné, když pracujete v otevřeném prostoru, každý se na vás dívá a komentuje, co děláte. I přesto všechno studenti pracovali velmi dobře a v porovnání  s  francouzskými mladými kuchaři se rozhodně nemají za co stydět,“ nechal se slyšet Philippe Mille.

Porota hodnotila celou řadu faktorů předložených pokrmů. Důležitá byla chuť, vyváženost, harmonie i vzhled a významný- mi složkami byla i práce v kuchyni a hygiena na pracovišti.

„Vždycky při podobných událostech brečím, ale cítím se fantasticky a jsem nadšená a šťastná a jsem ráda, že jsme to až takhle vysoko dotáhli,“ svěřila se okamžitě po vyhlášení vítězka Hana Klátová. „Je to  úžasný  pocit, že jsme se mohli zúčastnit a že pojedeme do Remeše,“ doplnil Hanu její kuchařský kolega Voj- těch Hlous.

Nejnovější příspěvky

  • Turistická sezóna na Vysočině nabízí lákavé aktivity
  • Studenti představili inovativní nápady v soutěži Ideathon 2023
  • Fotovoltaické elektrárny na krajských budovách pomůžou s dodávkou energie
  • Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině funguje v Jihlavě už rok
  • Vysočina je předním hráčem v digitalizaci zdravotnictví a stavebního řízení

Archivy

  • Březen 2023
  • Únor 2023
  • Leden 2023
  • Prosinec 2022
  • Listopad 2022
  • Říjen 2022
  • Září 2022
  • Srpen 2022
  • Červen 2022
  • Květen 2022
  • Březen 2022
  • Únor 2022
  • Leden 2022
  • Prosinec 2021
  • Listopad 2021
  • Říjen 2021
  • Září 2021
  • Srpen 2021
  • Červen 2021
  • Květen 2021
  • Duben 2021
  • Březen 2021
  • Únor 2021
  • Leden 2021
  • Prosinec 2020
  • Listopad 2020
  • Říjen 2020
  • Září 2020
  • Srpen 2020
  • Červen 2020
  • Květen 2020
  • Duben 2020
  • Březen 2020
  • Únor 2020
  • Leden 2020
  • Prosinec 2019
  • Listopad 2019
  • Říjen 2019
  • Září 2019
  • Srpen 2019
  • Červen 2019
  • Květen 2019
  • Duben 2019
  • Březen 2019
  • Únor 2019
  • Leden 2019
  • Prosinec 2018
  • Listopad 2018
  • Říjen 2018
  • Září 2018
  • Srpen 2018
  • Červenec 2018
  • Červen 2018
  • Květen 2018
  • Duben 2018
  • Březen 2018
  • Únor 2018
  • Leden 2018
  • Prosinec 2017
  • Listopad 2017
  • Říjen 2017

Rubriky

  • Doprava
  • Kariéra
  • Kultura
  • Nezařazené
  • Novinky
  • Pozvánky
  • Reportáže
  • Školství
  • Sociální oblast
  • Videoreportáž
  • Zdravotnictví
  • Životní prostředí
© Copyright 2017 - Noviny kraje Vysočina | Design by: www.skacelmilos.cz