Prestižní kulinářská soutěž Trophée Mille v rámci Gurmet dne s Krajem Vysočina pro žáky z odborných středních škol, která se konala začátkem listopadu v prostorách jihlavského nákupního centra Citypark, zná své vítěze.
První místo patří týmu ze Střední školy Slavkov – Austerlitz, kterou zastupovala Yaroslava Kelemen a David Konečný. Druhé místo obsadil tým Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga Žďár nad Sázavou ve složení Simona Chlubná a Daniel Šikl, třetí byli domácí Gabriela Frantálová a Erik Mareš z Obchodní akademie, Střední zdravotnické školy a Střední odborné školy služeb Jihlava. Za příkladnou spolupráci porota ocenila Veroniku Csernyanszkou a Nicolase Partla, kteří přijeli z Labské střední odborné školy a Středního odborného učiliště Pardubice.
Vítězové prestižní soutěže michelinského kuchaře Philippa Milla budou Českou republiku reprezentovat příští rok na jaře ve finále ve francouzské Remeši.
Před zraky stovek diváků mladí kuchaři připravovali slaný a sladký pokrm, který musel obsahovat čtyři povinné suroviny původem z Vysočiny. Letos se v jídlech objevoval hrotovický sumeček africký, speciální červená odrůda brambor Val Red z Havlíčkova Brodu, med z Cidliny a jihlavské šlehané kysané podmáslí Moravia Lacto.